Suomen Pankki varoittaa: Helsingin poliisi tutkii sijoitusyrityksen toimintaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Finanssivalvonta ja Suomen Pankki varoittivat Wiseling Oy -nimisen yrityksen toiminnasta maanantaina 22. helmikuuta. Nyt Helsingin poliisi tutkii Wiseling Oy -yritykseen liittyvää toimintaa.

Poliisin tietojen mukaan yrityksellä ei ole mitään kontaktia Suomeen, eikä yrityksen taustalla oleteta olevan suomalaisia henkilöitä, vaikka yrityksen sivuilla näin on väitetty. Myös Suomen Pankki on saanut lukuisia kyselyitä siitä, onko Suomen Pankilla sopimusta luottokorttiyhteistyöstä Wiseling Oy:n kanssa. Suomen Pankin ja Wiseling Oy:n välillä ei ole minkäänlaista sopimusta, eikä Suomen Pankki laske liikkeeseen maksu- tai luottokortteja kuten VISA- tai Mastercard-kortteja.

Wiseling Oy:llä ei myöskään ole Finanssivalvonnan lupaa sijoituspalveluiden tarjoamiseen. Finanssivalvonta kehottaa olemaan varovainen ja välttämään kyseisen yhtiön tarjoamia rahoituspalveluja. Jos asiakas on kärsinyt taloudellisia menetyksiä yhtiön toimintaan liittyen, Finanssivalvonta kehottaa kääntymään asiassa paikallisen poliisin puoleen.