Maastopyöräilijä eksyi Ylläksellä – jo toinen lyhyen ajan sisään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapissa on tunnettujen laskettelukeskusten lisäksi lukemattomasti erämaata. Tämä asia on hyvä tiedostaa, kun lähtee omatoimisesti liikkumaan merkittyen reittien ulkopuolelle. Poliisille tuli hätäkeskuksen kautta perjantaina alkuillasta ilmoitus eksyneestä maastopyöräilijästä Ylläksellä.

Pyöräilijä kertoi eksyneensä pimeän tultua Ylläksen tuntureilla merkittyjen reittien ulkopuolella. Pyöräilijä onnistuttiin paikantamaan ja pelastuslaitos kävi hakemassa eksyneen tien laitaan. Tapaus oli toinen lyhyen ajan sisällä Ylläksellä.

– Poliisi muistuttaa maastoon lähtijöitä varustautumaan retkeen asianmukaisesti varusteiden ja ravinnon suhteen. Reitteihin kannattaa tutustua etukäteen. Matkapuhelin on syytä pitää matkassa sekä huolehtia siitä, että puhelimessa on riittävästi virtaa. Paikantamista voi edesauttaa lataamalla puhelimeen 112- sovelluksen, Lapin poliisista ohjeistetaan.