Mercedes-Benz veti yli miljoona autoa pois myynnistä – syynä bugi onnettomuustilanteessa

Autot Digi · Tim Isokivi

Automerkki Mercedes-Benz on vetänyt väliaikaisesti myynnistä yli miljoona ajoneuvoa. Syy piilee autojen tietokoneohjelmistossa ilmenneessä viassa, joka voi aiheuttaa ongelmia onnettomuustilanteissa.

Monet Mercedes-Benzin vuosina 2016-2021 valmistetuista automalleista on varustettu eCall-teknologialla. Se lähettää onnettomuustilanteissa automaattisesti hätäviestin hätäkeskukseen. Viestistä on tarkoitus ilmetä esimerkiksi onnettomuusajoneuvon sijainti ja muuta mahdollisesti henkiä pelastavaa tietoa.

Mercedes-Benzin tietoon on kuitenkin käynyt, että noin 1,29 miljoonassa ajoneuvossa eCall-järjestelmä on saattanut lähettää hätäkeskukseen virheellisen sijainnin. Virhe selvisi Mercedes-Benzin alettua tutkimaan lokakuussa 2019 Euroopassa tapahtunutta onnettomuustilannetta. Automerkin tietoon ei ole Reuters-uutistoimiston mukaan tullut yhtäkään tapausta, jossa virhe olisi aiheuttanut aineellisia- tai henkilövahinkoja.