Helmikuun paukkupakkaset eivät riittäneet: Talvi oli taas tavanomaista leudompi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitoksen mukaan koko talvi on ollut keskimääräiseltä lämpötilaltaan tavanomaista leudompi. Suomessa on ollut runsaasti lunta ja paukkupakkasia paikka paikoin, mutta kokonaisuutena talvi on jäänyt noin asteen verran keskiarvoa lämpöisemmäksi.

Helmikuu oli tavanomaista kylmempi, mutta aivan kuukauden lopussa mitattiin uusia asemakohtaisia lämpöennätyksiä. Talveksi luokitellaan joulu-helmikuun välinen aika, ja joulukuu oli näistä kuukausista leudoin. Lunta sen sijaan riitti. Itä-Suomesta Pohjanmaalle ulottuvalla alueella satoi helmikuun aikana tavanomaista enemmän, paikoin jopa harvinaisen paljon.

– Monilla Ilmatieteen laitoksen säähavaintoasemilla kuukauden keskilämpötila oli harvinaisen korkea, eli näin leuto joulukuu toistuu harvemmin kuin kerran kymmenessä vuodessa. Maan etelä- ja keskiosassa talven keskilämpötila oli -2 ja -8 asteen välillä, lounaissaaristossa hieman lauhempi. Maan pohjoisosassa keskilämpötila vaihteli -7 ja -12 asteen välillä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.