Poliisin kiireinen hiihtolomaviikko – ravintoloiden sulkeminen näkyy kotihälytystehtävissä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pääkaupunkiseudun hiihtolomat olivat viime viikolla ja tämä näkyi myös Itä-uudenmaan poliisilaitoksen tehtävissä. Viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen ja piti sisällään vajaa 1.700 erilaista poliisitehtävää. Niistä 600 ajoittui viikonlopulle.

– Kotihälytystehtävät ovat edelleen korkealla tasolla, ja koko viikon aikana niitä hoidettiin 227. Hiihtolomaviikko näkyi selvästi ja nousua edelliseen viikkoon oli 34 tehtävää. Määrä on merkittävä verrattuna tämän vuoden muihin viikkoihin. Kotihälytystehtävät painottuivat edelleen viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä vajaa 90, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Koronaepidemian vaikutukset näkyvät selvästi. Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien. Ravintoloiden mennessä kiinni kello 23:00 yleisten paikkojen pahoinpitelyt aamuyöllä ovat huomattavasti vähentyneet. Viime viikolla poliisi kirjasi niitä 16. Sitä edeltävällä viikolla vastaava luku oli 17.

– Vastaavasti yksityisten paikkojen pahoinpitelyssä oli selkeä nousua. Poliisi kirjasi niitä viime viikolta 30, kun viikkoa aiemmin luku oli 18, Ojala jatkaa.