Tulevaisuuden taisteludrone esiteltiin – kiitää jopa 2 500 km/h

Digi · Tim Isokivi

Kelley Aerospace -yhtiön luoma tuore ilma-alus on maailman ensimmäinen ääntä nopeampi taistelukäyttöön suunnattu drone. Se kykenee saavuttamaan jopa Mach 2,1 -nopeuden, eli yli 2 500 kilometrin tuntivauhdin.

Kelley Aerospacen Arrow-dronen monokki on valmistettu kevyestä mutta kestävästä hiilikuidusta. Joko autonomisesti lentävä tai auto-ohjattava UAV-laite on kehitelty näkymään huonosti sekä tutkissa että infrapunakuvassa. Yhtiön mukaan dronea voidaan käyttää niin tiedustelu-, tarkkailu- kuin hyökkäystehtävissäkin.

Yksi Arrow-kone tulee maksamaan noin 7-13 miljoonaa euroa, jota kuvaillaan melko pieneksi sen ominaisuuksiin nähden. Kelley Aerospacen on Flight Global -sivuston mukaan saanut jo 100 ennakkotilausta Singaporen Seletar Aerospace Parkissa valmistettavasta dronesta.