Bar Ihku: ”Suljemme kaikki toimipisteet – viimeinen sammuttaa valot”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemian leviämisestä on muun muassa syytetty ravintola-alaa, joka on kärsinyt merkittäviä tappioita jo vuoden ajan. Seuraava sulkutila on kuolinisku monelle yrittäjälle. Bar Ihku -ravintoloiden takana oleva yritys Tunturiviihde Oy on julkaissut rehellisen päivityksen tilanteesta.

– Suljemme kaikki toimipaikat. Kenellekään ei liene enää epäselvää, että ravintola-ala on ollut veitsi kurkulla kohta vuoden. Koronatilanteen ja kiristyvien rajoitusten alla toimiminen ei ole ollut millään muotoa kannattavaa, yhtiö tiedottaa.

Tiedotteen mukaan hallituksen lupaamat tukimuodot eivät ole auttaneet alaa, eikä Tunturiviihde Oy usko niiden auttavan alaa jatkossakaan, korukielisistä lupauksista huolimatta. Yritys on menettänyt kuusi miljoonaa euroa liikevaihtoa ja saanut kustannustukea 210.000 euroa.

– Ravintola-ala ei voi siirtyä kotiin etätöihin nauttimaan kuukausipalkkaa ja huutelemaan muulle maailmalle ruudun takaa, tiedotteessa kiteytetään ja sanotaan myöhemmin, että laajoja tartuntaketjuja on todettu monissa muissakin paikoissa, kuten rakennustyömailla ja kauppakeskuksissa.

Yhtiö aloittaa neljännet YT-neuvottelut vuoden sisään.

– Viimeinen sammuttaa valot.