Kuvaaja ikuisti ainutlaatuisen näyn – kottaraisparvi kuin jättimäinen lintu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kottaraiset parveilevat ilmassa monesti upeilla tavoilla liikkuvissa valtavissa muodostelmissa. Joskus parvet voivat saada muotoja, jotka näyttävät ihmissilmille suorastaan taianomaisislta.

Valokuvaaja James Crombie ja hänen ystävänsä Colin Hogg onnistuivat ikuistamaan taannoin lähes ainutlaatuisen näyn. Yleensä lähinnä urheilutapahtumia kuvaava Crombie oli ystävän suosituksesta innostunut kuvaamaan ilmassa parveilevia kottaraisia. Hän päätyi Irish Times -lehden vierailemaan projektiaan varten Irlannin Lough Ennellissä noin 50 kertaa taltioimassa kuvia ja videoita linnuista Hoggin kanssa.

Kuukausien kuvausprojekti palkittiin lopulta ainutlaatuisen näyn ikuistumisella. Taivaalla lentäneen kottaraisparven muoto nimittäin muistutti hetken ajan yhtä valtavan kokoista lintua. Huikeaa hetkeä on sittemmin päästy ihailemaan viraalihitiksi nousseella Youtube-videolla.