Fyre-floppifestivaalin järjestäjä tunnusti valehdelleensa sijoittajille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähihistorian tunnetuimpiin huijauksiin lukeutuneen Fyre Festival -tapahtuman järjestäjä Billy McFarland tuomittiin vuonna 2018 kuuden vuoden vankeusrangaistukseen petoksista. Tapaus sai runsaasti mediahuomiota, ja festivaalien järjestämiseen on perehdytty muun muassa Netflixin Fyre: Luksusfestivaali, joka lässähti -dokumentissa.

Nyt Billy McFarland on myöntänyt valehdelleensa sijoittajille, joita hän houkutteli rahoittamaan Fyre Festivalia. Ohion osavaltiossa sijaitsevassa vankilassa nauhoitetussa haastattelussa hän kertoo myös tehneensä sen täysin tietoisesti.

– Valehtelin tietoisesti heille kerätäkseni rahaa festivaaleille. Kyllä. Ja tiedän, mikä rikokseni oli. Rikos oli valehdella anteeksiantamattomasti yhtiöni statuksesta saadakseni rahat, jotka tarvitsin tapahtumaa varten, McFarland paljastaa Jordan Harbingerin haastattelussa.

Billy McFarlandin mukaan hänen suurin virheensä oli epärelaistisen aikakaton määritteleminen festivaaleille. McFarland uskoo että hän olisi onnistunut, mikäli aikaa olisi ollut vuosi tai kaksi enemmän. Hän vakuuttelee uskoneensa rehellisesti vielä pitkän aikaa, että festivaalit olisi kyetty järjestämään lukuisista ongelmista huolimatta.