Hämmästyttävä näky videolle – kissa oppi avaamaan liukuoven

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkieläimet voivat oppia nokkelia temppuja myös ilman, että sellaisia opetettaisiin niille erikseen. Joskus liian fiksuiksi paljastuvat kissat ja koirat saattavat jopa aiheuttaa tempauksillaan harmaita hiuksia omistajille.

Yhdysvaltojen Oregonissa asuvan Beth Belnapin videolla hänen Oliver-kissansa esittelee huikeita taitojaan. Kissa on nimittäin oppinut avaamaan puutarhaan johtavan liukuoven hyppäämällä kahvan päälle ja raottamalla sen auki. Videolla Oliver vaikuttaa jopa avanneen oven vain huvin vuoksi, sillä se ei edes loppujen lopuksi poistu ulos.

Belnapin mukaan kissa oli elänyt kodittomana kaduilla ennen pääsyään hänen hoiviinsa. Rankat ensimmäiset vuodet kaduilla ovat siis selvästi opettanut kissan nokkelaksi tapaukseksi. Omistaja on sittemmin joutunut hankkimaan liukuoveen lapsilukon.