Törkeä ryöstö Joensuun keskustassa – asuntoon tunkeutunut oranssitakkinen mies uhkaili aseella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mieshenkilö tunkeutui Joensuun Kirkkokadulla sijaitsevaan yksityisasuntoon tiistai-iltana 2. maaliskuuta kello 18:00-18:30. Miehellä oli hallussaan käsiase ja hän anasti asunnosta matkapuhelimen. Poliisi kaipaa havaintoja tekijästä kaivataan.

Joensuun keskustassa Kirkkokatu 37 -osoitteessa sijaitsevan asunnon asukas ilmoitti poliisille, että hänet oli ryöstetty. Asunnon ovikelloa oli soitettu ja oven takana oli mies. Mies pääsi asuntoon sisään ja otti esille käsiaseen. Hän oli vaatinut asukkaalta rahaa.

Koska käteistä ei ollut, otti mies asukkaan puhelimen ja poistui asunnosta. Hänen poistumissuunnastaan ei ole tietoa. Miehen kasvojen edessä oli ollut musta kangasmaski ja hänellä oli päällään oranssi takki sekä maastokuvioiset reisitaskuhousut. Jalassaan hänellä oli ollut punaiset tennarityyppiset kengät ja käsissään valkoiset näppylähanskat. Mies oli noin 175 senttimetriä pitkä ja rotevavartaloinen. Hän oli puhunut selvää suomen kieltä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä ryöstönä. Kaikki havainnot ja tiedot teosta tai tekijästä voi ilmoittaa joko sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai virka-aikana poliisipäivystykseen numeroon 0295415455.