Autoilijoiden kurittaminen raivostuttaa – protestiryhmässä jo 243 000 jäsentä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa valtio on kerännyt autoilijoilta viime vuosina noin kahdeksan miljardia euroa vuodessa erilaisina veroina ja maksuina. Marinin hallituskaudella tilanne on muuttunut, sillä hallitus toteutti äskettäin keskustan tuella suurimman polttoaineveron kertanoston vuosikymmeniin ja suunnittelee parhaillaan autoilun kustannuksiin merkittäviä uusia nostoja.

Autoilijoiden kurittamista vastaan on nyt noussut sosiaalisessa mediassa kansanliike, jonka keulilla on Facebookiin perustettu protestiryhmä Stop! Autoilijoiden kuritukselle. Asian merkittävyyttä osoittaa, että ryhmässä on tänään jo yli 243 000 jäsentä ja määrä kasvaa nopeasti. Ryhmässä suunnitellaan parhaillaan massiivista autoilijoiden mielenosoitusta, johon on määrä saada mukaan tuhansia autoilijoita.

Torviprotesti-mielenosoitus on tarkoitus toteuttaa elokuussa, jolloin suuri määrä autoja suuntaa eduskuntatalon edustalle soittamaan autojen torvia. Mielenosoituksella vastustetaan Sanna Marinin hallituksen autoilijoihin kohdistuvia suunnitelmia, kuten polttoaineverojen ja muiden autoilun kustannusten hintojen korotuksia. Hallitus kaavailee parhaillaan polttoaineiden hintoihin jopa 40 sentin korotuksia. Se tekisi työssäkäynnistä entistä kalliimpaa ja vähentäisi työssäkäynnin kannattavuutta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.