Kissojen piirretyt muotokuvat hämmästyttävät – uskotko sinä piirustuksiksi?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joillain ihmisillä on hämmästyttävä taito luoda käsin kuvia, joita on vaikea erottaa valokuvista. Yksi heistä on japanilainen Haruki Kudo. Hän on erikoistunut fotorealistisiin kissojen muotokuviin.

Vasta 20-vuotiaan Haruki Kudon sosiaalisessa mediassa jaettuja töitä voisi helposti luulla kissoista otetuiksi valokuviksi. Todellisuudessa taiteilija on kuitenkin luonut ne värillisillä lyijykynillä.

Kudon työprosessia päästään seuraamaan hänen Instagramissa jakamallaan videolla. Siinä hän hahmottelee ensin kissan pään muodot, ja aloittaa seuraavaksi lisäämään siihen tarkasti yksityiskohtia miltei jokaista karvaa myöten. Vaikka Kudo on erikoistunut kissoihin, on hän luonut muotokuvia myös esimerkiksi koirista ja linnuista.