Seikkailijan huikea tempaus – ylitti tulivuoren laavajärven vaijerin varassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilialainen Karina Oliani tunnetaan seikkailijana, joka on vuosien varrella muun muassa kiivennyt K2-vuorelle ja uinut valkohaiden kanssa. Nyt hän on noussut otsikoihin ylitettyään aktiivisen tulivuoren kraaterin hurjalla tavalla.

Karina Oliani matkusti Etiopian Erta Ale -tulivuorelle, jonka kraaterissa sijaitsee 1187-asteen kuumuinen laavajärvi. Hänen tavoitteenaan oli ylittää laava niin kutsutulla Tyrolean Traverse -menetelmällä vaijerin varassa. Matkaa kraaterin toiselle puolelle oli 100 metriä.

Hurjan ja haastavan teon vaarallisuudesta huolimatta Oliani saavutti menestyksekkäästi tulivuoren kraaterin toisen reunan. Hän tuli samalla rikkoneeksi Guinnessin maailmanennätyksen pisimmällä Tyrolean-menetelmällä suoritetulla laavajärven ylityksellä. Maailmanennätys julkistettiin maanantaina 9. maaliskuuta, eli kansainvälisenä naistenpäivänä.