Sillan pelättiin sortuvan – paljastuikin optiseksi harhaksi

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Kaikki silmiä ja mieltä hämäävät optiset harhat eivät suinkaan ole tarkoituksella luotuja. Joskus luonnollisesti syntyvät optiset illuusiot voivat jopa aiheuttaa suoranaista paniikkia, kuten taannoin Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa.

Pohjois-Carolinan Raleighiin avattiin taannoin uusi ylikulkusilta paikallisen moottoritie 440:n yli. Osa paikallisista on pelännyt sillan olevan sortumassa. Se nimittäin näyttää tietystä suunnassa katsottuna olevan kallellaan.

Viranomaiset ovat kuitenkin vahvistaneet, ettei silta todellisuudessa ole vaarassa sortua. Silta voi näyttää tietystä suunnasta katsottuna olevan kallellaan, sillä se on rakennettu keskelle kurvia. CBS-uutisten mukaan sillan seinämä on tutkittu läpikotaisesti useaan otteeseen, eikä siitä ole löydetty mitään vikaa.