Tutkijat hämmästyivät – kilpikonna eli kalan sisällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ahvenkaloja tutkineita biologeja odotti taannoin todellinen yllätys. Näytteeksi pyydystetyn isobassin sisältä paljastui mitä ilmeisimmin liian suurella kiireellä haukauttu lounas.

Biologit olivat keräämässä kudosnäytteitä Floridassa pyydystetyistä kaloista, kun he huomasivat yhdessä isobassissa jotain outoa. Sen vatsassa näkyi selvää liikettä. Tutkijat avasivat varovasti kalan vatsan, minkä myötä sisältä paljastui elävä kilpikonna.

Florida Fish and Wildlife Conservation -komission mukaan biologit eivät tyypillisesti löydä eläviä kilpikonnia isobassien vatsoista. Tutkijat totesivat pienikokoisen kilpikonnan terveeksi yksilöksi sen läpikäymästä koettelemuksesta huolimatta. Se on sittemmin vapautettu takaisin luontoon.