Harvinainen lintu hämmästyttää somessa – ääni kuin ihmisen ulvontaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luonto tarjoaa ihmisille rajattomasti ihmeteltävää ja uusia kokemuksia. Eilen sosiaalisessa mediassa lähti leviämään video, jossa valtaosalle varmasti täysin tuntematon harmaapökkelökehrääjä (nyctibius griseus) ääntelee. Videosta muodostui nopeasti nettihitti, sillä linnun ääni muistuttaa kuin ihmisen ulvontaa.

Johann Friedrich Gmelin vuonna 1979 löytämällä lintulajilla on suuret keltaiset silmät ja nimensä mukaisesti harmaa höyhenpeite, jossa on usein myös reskeaa. Kooltaan lintu on noin 34-38 senttimetriä pitkä. Harmaapökkelökehrääjät elävät Etelä-Amerikassa muun muassa Argentiinan ja Uruguayn pohjoisosissa sekä Nigaraguassa. Lintu on harvinainen, mutta sitä ei ole kuitenkaan listattu uhanalaiseksi.