Radiokanavilla tänään hiljainen hetki – kannanotto elävän musiikin puolesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotimaisen elävän musiikin alan edunvalvoja LiveFIN ry järjestää tänään radioasemilla hiljaisen hetken suomalaisen elävän musiikin puolesta. Kannanottoon osallistuu yhteensä 13 radiokanavaa. Hiljainen hetki järjestetään tänään perjantaina kello 14:05.

Tänään tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun hallitus tiedotustilaisuudessaan suositteli yli 500 hengen tapahtumia kiellettäväksi. LiveFinin mukaan siitä alkoi suomalaisen elävän musiikin eloonjäämistaistelu, jossa ala jätettiin selviytymään ilman toimintavalmiuksia tai tulevaisuutta.

Elävän musiikin yksityissektori menetti viime vuonna koronan vuoksi 360 miljoonaa euroa eli 80 % alan koko vuoden liikevaihdosta. #VuosiHiljaisuutta-kampanjaan osallistuvat Aito Iskelmä, HitMix, Iskelmä, Me Naiset Radio, Radio Helsinki, Radio Nostalgia, Radio Nova, Radio Pooki, Radio Suomipop, Radio Rock, Radio 957, SuomiRock ja SuomiRäp.

https://www.facebook.com/events/915222435683366/