Suomessa todettu koronatartuntoja poikkeuksellisen paljon lapsilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteen mukaan Suomessa on todettu paljon koronatartuntoja lapsilla. Esimerkiksi kuluvan viikon keskiviikkona todetuista 779 koronatartunnasta peräti sata oli alle 10-vuotialla lapsilla. Päiväkohtainen tartuntamäärä hipoo nyt päivittäin uusia ennätyksiä.

Kaikista nyt todetuista tartunnoista on vastikään tai parhaillaan hiihtolomia viettävillä lapsilla ja nuorilla. Keskiviikon tartunnoista 243 oli alle 20-vuotiailla. Puolestaan 20–40-vuotiailla todettiin yhteensä 283 tartuntaa.

Eniten tartuntoja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Sairaalassa koronan takia hoidettavana on tiistain tietojen mukaan 248 potilasta, joista 40 tehohoidossa. Suomessa on parhaillaan käynnissä kolmen viikon sulkutila, mutta maan rajojen yli tuleville ei ole kyetty säätämään vieläkään pakkotestausta.