Karhu söi 30 kiloa kokaiinia – hämmentävästä tositarinasta elokuva

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Georgiassa nousi vuonna 1985 otsikoihin hämmentävä rikostapaus. 80-kiloinen mustakarhu löydettiin kuolleena huumekuriirien lentokoneesta pudotetun laukun vierestä. Karhu oli saanut yliannostuksen syötyään noin 30 kilon edestä laukun sisältämää kokaiinia.

Erikoisen rikostapauksen pohjalta työstetään nyt Hollywood-elokuvaa. Cocaine Bear, eli Kokaiinikarhu-nimisen elokuvan ohjaa Nälkäpeli ja Pitch Perfect -elokuvien näyttelijänäkin tunnettu Elizabeth Banks. Universal Pictures -yhtiön tuottamaa elokuvaa kuvaillaan Deadline-sivuston mukaan tositapahtumiin pohjautuvaksi trilleriksi.

15 miljoonan dollarin arvoisen kokaiinilastin pudotti lentokoneesta huumeiden salakuljettajaksi ryhtynyt entinen asianajaja ja poliisi Andrew Thornton. Hän kuoli iskettyään päänsä lentokoneen pyrstöön yrittäessään suorittaa hypätä alas laskuvarjolla. Pablo Eskobeariksi nimetty kokaiinilastin syönyt karhu täytettiin kuolemansa jälkeen, ja siitä on sittemmin tullut turistinähtävyys Kentuckyssä sijaitsevassa kaupassa.