Hiihtäjä katosi Urho Kekkosen kansallispuistossa – 112 Suomi -mobiilisovellus pelasti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisi kertoo hiihtäjän eksyneen 14. maaliskuuta aamupäivällä Urho Kekkosen kansallispuistoon. Hiihtäjä oli ollut vaelluksella, kun hän soitti hätäkeskukseen kertoakseen eksymisestä. Hiihtäjän käytössä oli 112 Suomi -sovellus.

Hiihtäjä kertoi kello 8:50 hätäkeskukseen eksyneensä Urho Kekkosen kansallispuistossa. Hän oli matkalla kohti seuraavaa autiotupaa. Saariselän VPK löysi kadonneen kello 12:40 Pikkutuntureilta. Hiihtäjä oli asianmukaisesti varustautunut ja oli löydettäessä hyväkuntoinen.

– Poliisi kiittää Saariselän VPK:ta sekä kaikkia etsintään osallistuneita ripeästä toiminnasta. Etsinnässä ei kyetty käyttämään apuna Rajavartiolaitoksen helikopteria johtuen huonoista sääolosuhteista. Kadonneen löytymisessä avainasemassa oli hänellä käytössä ollut 112 Suomi -mobiilisovellus, jonka avulla sijainti pystyttiin tarkasti paikantamaan maastosta. Poliisi suosittelee kansalaisia lataamaan sovelluksen puhelimiinsa ja lisäksi muistuttaa kansallispuistoissa vaeltavia paikoin heikoista matkapuhelin- ja dataverkoista.