Beyonce teki Grammy-historiaa – saanut uransa aikana 28 pystiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pop-kuningatar Beyonce on tehnyt historiaa sunnuntaina järjestetyn Grammy-gaalan myötä. Hän voitti neljä palkintoa, minkä myötä hänet on nimetty sekä on kaikkien aikojen eniten uransa aikana Grammyja keränneeksi naiseksi että laulajaksi.

Beyonce pokasi 63. kertaa järjestetyssä Grammy-gaalassa parhaan R&B-esityksen, parhaan rap-esiintymisen, parhaan rap-kappaleen ja parhaan musiikkivideon palkinnot. Niiden myötä hän on voittanut uransa aikana yhteensä 28 Grammya, enemmän kuin yksikään laulaja ennen häntä. Aikaisempaa ennätystä piteli countrytähti Alison Krauss 27 palkinnolla.

Eniten Grammyja uransa aikana voittanut henkilö on edesmennyt kapellimestari Georg Solti 31 palkinnolla. Musiikkituottaja Quincy Jonesille niitä on kerääntynyt Beyoncen tavoin 28 kappaletta. Beyoncen tämänvuotiset palkinnot tulivat Black Parade -kappaleesta, Megan Thee Stallionin kanssa tehdystä Savage Remix -hitistä ja Brown Skin Girl -kappaleen musiikkivideosta.