Katie Price haluaa nettikiusaamisesta rikoksen – aloitteella jo 100 000 allekirjoitusta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Glamourmalli Katie Pricen 18-vuotias Harvey-poika on lähes sokea, autistinen ja hän sairastaa Prader-Willin oireyhtymää. Lisäksi pojalla on hermostollinen poikkeama ja hän tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa aikuiselta. Katie Price on joutunut vuosia katsomaan sivusta sitä miten hänen poikaansa on kiusattu hänen terveydentilansa ja ulkonäön vuoksi.

Katie Price haluaa tehdä lopun nettikiusaamiselle sillä, että kiusaamisesta ja internetissä tapahtuvasta häirinnästä tehdään tuomittava rikos. Nainen on ollut valmis tekemään lakimuutoksen eteen kaikkensa eikä aio luovuttaa ennen kuin nettikiusaaminen kielletään lailla.

Katie Price on laatinut aloitteen, jossa ehdotetaan, että ihmisiä vaadittaisiin jatkossa tunnistautumaan omalla henkilöllisyystodistuksella ennen kuin he voisivat luoda profiilin sosiaalisen median sovelluksiin. Tällä tavalla häirintää ja kiusaamista harrastavat tekijät saataisiin heti kiinni ja vastuuseen tekemisistään. Aloite on saanut jo yli 100.000 allekirjoitusta, minkä vuoksi se Daily Mail -sivuston mukaan on nyt etenemässä eduskunnan käsiteltäväksi.