Instagram uudistuu – rajoittaa aikuisten viestejä teineille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagram on uudistumassa tavalla, jonka on tarkoitus suojella sovelluksen nuoria käyttäjiä. Jatkossa sovellus tulee rajoittamaan aikuisten käyttäjien yksityisviestien lähettämistä teini-ikäisille.

Aikuiset Instagram-käyttäjät eivät enää jatkossa voi lähettää yksityisviestejä teineille, jotka eivät seuraa heitä. Instagram myös varoittaa teini-ikäisiä käyttäjiä, mikäli he ovat lähettämässä yksityisviestiä epäilyttävää käytöstä osoittaneelle aikuiselle. Instagramin mukaan tällaiseksi epäilyttäväksi käytökseksi lasketaan esimerkiksi useiden kaveri- tai viestipyyntöjen lähettäminen alle 18-vuotiaille.

Aikuiset käyttäjät eivät myös jatkossa esimerkiksi näe alaikäisten profiileja Ehdotetut käyttäjät -osiossa. Facebookin omistaman Instagramin mukaan uudistukset tulevat voimaan joissain maissa jo tämän kuun aikana. Maailmanlaajuisesti ne tulevat käyttöön yhtiön mukaan lähiaikoina.