Eläinoikeusjärjestö PETA kritisoi Rita Oraa – tähti käytti videolla koiraa, jolla typistetyt korvat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brittiläinen laulaja Rita Ora on valmistellut viime vuonna uutta musiikkia. Viime aikoina nainen on ollut uutisotsikoissa lähinnä sen vuoksi, että hän on rikkonut korona-ajan rajoituksia järjestämällä suuret syntymäpäiväjuhlat. Tällä kerralla tähteä kritisoi puolestaan eläinoikeusjärjestö PETA.

Rita Ora julkaisi juuri uuden Bang-nimisen EP:n, jonka Big feat. Gunna -kappaleen musiikkivideolla esiintyy koira, jolla on typistetyt korvat. Eläinoikeusjärjestö PETA:n mielestä 30-vuotias Rita Ora näyttää videollaan huonoa esimerkkiä muille, koska korvien typistäminen on julmaa ja Iso-Britanniassa myös laitonta.

Koirien korvien typistäminen on Iso-Britanniassa sallittua vain jos se tehdään terveyssyistä. Monien rotujen korvia typistetään kuitenkin vain siksi, että niiden omistajat haluavat koiran ulkonäön näyttävän uhkaavammalta ja pelottavammalta. ”Koirien silpominen ihmisten pinnallisuuden vuoksi ei ole hyväksyttävää”, PETA:n toiminnanjohtaja Elisa Allen kommentoi Daily Mail -sivustolle.