Justin Bieberiä syytetään logovarkaudesta – ranskalaisyhtye Justice suivaantui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalainen konemusiikkiduo Justice on syyttänyt poptähti Justin Bieberiä logonsa kopioimisesta. Taustalla ovat samankaltaisuudet ranskalaisduon logossa ja Bieberin tuoreen Justice-levyn kansikuvassa, joissa molemmissa T-kirjain on ristin muotoinen.

Justice on lähestynyt Justin Bieberiä kieltomääräyksellä. Yhtyeen manageri kertoo Rolling Stone -lehdelle logon ja kansikuvan samankaltaisuuden tulleen huomatuksi niin musiikkiteollisuuden työntekijöiden kuin fanienkin toimesta, ja osa heistä on luullut Bieberin tehneen yhteistyötä ranskan Justicen kanssa. Justicen logo on ollut tavaramerkin alainen Ranskassa vuodesta 2008 saakka ja EU:ssa vuodesta 2014 saakka.

Justicen kieltomääräyskirjeessä Justin Bieberin tiimin kerrotaan ottaneen duon manageriin yhteyttä tavoittaakseen heidän logonsa suunnitelleen graafikon, mutta lopulta poptähden tiimi oli lopettanut yhteydepidon. Kirjeen mukaan tämä viittaa selkeästi Bieberin tiimin paitsi tienneen Justice logosta, myös yrittäneen saada suunnittelijaa käytännössä jäljentämään sen kantta varten. Justin Bieberin Justice-albumi ilmestyi kauppoihin ja latauspalveluihin 19. maaliskuuta.