Meksiko on laillistamassa kannabiksen viihdekäytön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suhtautuminen kannabiksen viihdekäyttöön on muuttunut viime vuosien aikana etenkin Amerikan valtioissa. Monien Yhdysvaltojen osavaltioiden ja Kanadan tavoin myös Meksikossa ollaan nyt suunnittelemassa kannabiksen käytön laillistamista.

Meksikon kongressin edustajainhuone hyväksyi taannoin lakiesityksen, joka dekriminalisoisi kannabiksen viihde-, lääke- ja tutkimuskäytössä. Lakiesitys sai 316 puolesta-ääntä ja 127 vastustavaa ääntä. Seuraavaksi se siirtyy senaatin käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi.

Lakiuudistuksen myötä luotaisiin viisi erilaista lisenssiä kannabiksen kasvattamiselle, jalostamiselle, myynnille, tutkimukselle ja tuonnille sekä viennille. Kannabiksen kasvatus, käyttö ja hallussapito olisi sallittua vain yli 18-vuotiaille. Deutsche Welle -uutispalvelun mukaan lakiuudistuksen puolestapuhujat uskovat sen vähentävän Meksikon väkivaltaisten huumekartellien vaikutusvaltaa.