Suomalaisten suosituimmat työsuhde-edut: Terveydenhoito, liikuntaedut ja lounasseteli

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kattava terveydenhuolto on tukimusten mukaan suomalaisten eniten arvostama työsuhde-etu. Lisäksi työntekijät arvostavat liikunnan rahallista tukemista ja lounasetua.

LähiTapiolan Arjen katsaus -tutkimuksen mukaan suomalaiset arvostavat työnantajan tarjoamista eduista selvästi eniten kattavaa työterveyshuoltoa, jonka mainitsi 70 prosenttia kyselyyn vastanneista. Toiseksi eniten suomalaiset arvostavat liikunnan rahallista tukemista sekä sitä, että työnantaja tarjoaa lounasetua.

– Yhä enemmän vallalla on ajatus, että työ ei ole enää kaikki kaikessa, ja vapaa-aika merkitsee ihmisille todella paljon. Ajatellaan, että työ on mielekkään vapaa-ajan mahdollistaja. Ja onhan monelle itsestä huolehtiminen ja liikunta tärkeitä, ja toki sillä on työkyvyn ylläpitäjänä väliä myös työnantajille, LähiTapiolasta muistutetaan.