Valeplastiikkakirurgi pidätettiin kesken leikkauksen – paljastui pieleen menneen toimenpiteen seurauksena

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Plastiikkakirurgina ilman asianmukaista lupaa esiintynyt nainen on jäänyt kiinni. Viranomaiset pääsivät Yhdysvaltojen Floridassa asuvan Alcalira Jimenez De Rodriguezin jäljille pieleen menneet nenäleikkauksen vuoksi.

Poliisit alkoivat tutkimaan Rodriguezia viime kuussa plastiikakirurgin entisen potilaan otettua heihin yhteyttä. Mies kertoi maksaneensa 2 800 dollaria nenäleikkauksesta, joka jouduttiin uusimaan sillä nenä ei parantunut kunnolla. Miehen mukaan nenä jäi kuitenkin epämuodostuneeksi toisenkin leikkauskerran jälkeen, eikä Rodriguez suostunut kertomaan potilaalle numeroaan lääkärirekisterissä.

Potilaan epäilykset heräsivät myös plastiikkakirurgin määrättyä hänelle kipulääkkeitä ja antibiootteja toisen lääkärin nimissä. Floridan terveyden ja hyvinvoinnin laitos vahvisti poliisille, ettei Alcalira Rodriguez ollut luvanvarainen kirurgi. Hän oli Miami Herald -lehden mukaan pidätyshetkellä suorittamassa juuri leikkausta toiselle potilaalle.