Kevään herkullisin jälkiruoka – persikkatortun voi tehdä myös grillissä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Valmiista lehtitaikinasta on helppo varioida muutakin kuin joulutorttuja tai pasteijoita. Nyt esittelyyn nousee persikkatorttu, jonka leipominen onnistuu vaikka mökillä grillissä. Herkussa yhdistyvät suolainen ja makea.

Persikkatorttu on kuin köyhän miehen viineri, jossa lehtitaikinan päälle pannaan viipaloituja persikanpaloja. Torttuun käyvät niin säilykepersikat kuin tuoreet viipaleet. Homman juju piilee kuitenkin toisessa täytteessä.

Jotta jälkiruoasta ei tule ällömakea ja se pysyy hienostuneena herkkuna, lisätään torttuun persikan kanssa vuohenjuustoa. Torttuja paistetaan grillissä esimerkiksi foliomuotissa tai paistoalustan päällä, kunnes ne ovat kypsyneet muhkeiksi. Toki torttuja voi leipoa myös kotiuunissa.