Korona muokkaa matkailua – viikonloppureissuja ja roadtripejä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat löytäneet kotimaansa lukemattomat matkailumahdollisuudet koronapandemian avulla. Kotimaassamme on paljon muutakin kuin saaristo tai Lappi. Nyt tehdään viikonloppureissuja pienille paikkakunnille.

Koronaturvallinen loma on esimerkiksi 200 kilometrin päässä kotoa järven rannalle parkkeeratussa asuntoautossa, jolloin syödään omalla porukalla grillattua ruokaa saman pöydän ääressä. Jos ei omista asuntovaunua tai kesämökkiä, voi viikonloppureissun tehdä myös vuokramökille tai yliopistokaupungin Airbnb-asuntoon. Matkustelua on edelleen, mutta ilman perinteisiä ajanvietteitä.

Ilta kuluu lautapelien, pihaleikkien tai levyraadin merkeissä. Mene rannalle, luontoretkelle tai roadtripille. Vältä kontaktia muihin ihmisiin ja nauti oman perheen tai kaveriporukan seurasta. Oletko koskaan nähnyt hiidenkirnuja, vanhaa kalastajankylää, keskiaikaista kivikirkkoa tai uhrilähdettä? Kulje kyläteitä pitkin ja vältä valtateitä. Matkusta ilman kiirettä sinne minne nenä vie.