HBL: Liikkumisrajoitukset voivat sulkea Alkot – alkoholi ei välttämätön hankinta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen hallitus neuvottelee uusista koronatoimista tänään. Asialistalla ovat muun muassa liikkumisrajoitukset ja maskipakko. Ravintolasulkuja on myös tarkoitus jatkaa, vaikka anniskeluapaikat ovat olleet jo tovin kiinni ja tartuntamäärät ovat silti jatkaneet kasvuaan.

HBL uutisoi, että liikkumisrajoitusten tullessa voimaan pidetään avoinna ainoastaan välttämättömiä palveluita tarjoavat yritykset ja tilat, kuten apteekit ja ruokakaupat. Alkot eivät kuulu ilmeisesti näiden piiriin.

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen kommentoi lehdelle, että mikäli ulkonaliikkumiskielto sulkee Alkot, tulisi myös kauppojen alkoholinmyynti lopettaa. Hänen mukaana ei ole mitään syytä sulkea ainoastaan Alkoja.

Alkoholin anniskeluun ja myyntiin liittyvä tilanne voi kuulostaa maallikon korvaan kieltolain aikaiselta toimelta, jolloin alkoholia tehtiin itse, myytiin trokareiden toimesta tai nautittiin salakapakoissa. Suomalaiset saavat tilattua alkoholia jo nyt ulkomailta laillisesti suoraan kotiovelleen, mutta Suomen alkoholilainsäädäntö estää juomien tilaamisen kotimaiselta yritykseltä.