Tampereen Rockfest 2021 peruttu – hallituksen koronatoimet eivät riittäneet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesällä 2020 Suomessa jouduttiin perumaan lähes kaikki kesäfestivaalit koronakriisin vuoksi. Vielä tuolloin festarikesästä 2021 toivottiin normaalia tai lähes normaalia, koska maan hallituksella oli yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa vuosi aikaa estää koronaviruksen leviäminen rajojen yli Suomeen ja varmistaa tulevien rokotusten onnistuminen. Tosin kävi.

Nyt Tampereen Rockfest on jouduttu perumaan jo toisena kesänä peräkkäin. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Tampereen Ratinan stadionilla ja Ratinanniemen tapahtumapuistossa 10.-12. kesäkuuta, mutta nykyisessä tilanteessa siihen liittyi vielä liikaa epävarmuuksia. Tapahtuman liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden festareille. Festivaalin pääsiintyjiksi oli kiinnitetty Scorpions, Sabaton, Nightwish ja Megadeth.

– Seurasimme tilannetta ja kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja Rockfestin järjestämiseksi turvallisesti ja vastuullisesti viranomaisten rajoitukset huomioiden. Tässä kohtaa kevättä joudumme massiivisen, runsaasti kansainvälisiä artisteja sisältävän festivaaliohjelmistotuotannon osalta kääntämään katseet suoraan kesään 2022, festivaalijohtaja Anssi Nevalainen kertoo.

Vielä tammikuussa rokotusten ja rajoitusten toivottiin pelastavan tulevan kesän tapahtumat. Sittemmin kävi kuitenkin ilmi, että koronaviruksen leviämistä rajojen yli Suomeen ei edes yritetä tehokkaasti estää. Muissa Pohjoismaissa maahan saapumiseen on jo pitkään vaadittu negatiivinen koronatesti tai pakkotestaus rajalla, mutta Suomessa vastaavia koronaturvallisuuteen tähtääviä toimia ei ole toteutettu. Samaan aikaan Suomessa rokotukset ovat kärsineet huomattavista viivästyksistä, joten niistäkään ei ollut festarikesän pelastajiksi.

Tapahtuma-alalla toivotaan parhaillaan, että mahdollisimman moni tulevan kesän festivaaleista voitaisiin järjestää koronaturvallisesti. Hyvää esimerkkiä siinä näyttivät viime vuoden elokuussa Vaasassa järjestetty Vaasa Festival ja Turussa järjestetty Aura Festival. Molemmissa oli tuhansia kävijöitä, mutta niissä ei raportoitu lainkaan altistumisia tai tartuntoja. Yllä Staran raportti Vaasa Festivaleilta. Esimerkiksi Tammerfestin ja Blockfestin järjestelyt ovat yhä käynissä, joten koronarokotukset ja rajaturvallisuus tulisi saada pian kuntoon niiden järjestämiseksi.