Hyviä uutisia! Delfiinit kuvattiin Venetsian kanavissa – tällä kertaa oikeasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levisi viime vuonna uutisankka, jonka mukaan Italian Venetsian kanavissa olisi nähty delfiinejä. Nyt valeuutisesta on tullut todellisuutta, sillä eläimiä on todistettavasti uinut historiallisen kaupungin vesistöissä.

Täysikasvuinen delfiini ja poikanen nähtiin ensin uimassa Pyhän Markuksen torin läheisyydessä. Myöhemmin delfiineistä tehtiin havaintoja Giudecca-kanavassa. Näky ikuistettiin internetissä sittemmin levinneiksi videoiksi.

The Verge -sivuston mukaan delfiinejä yritettiin saada pois kanavista takaisin mereen. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, missä eläimet tällä hetkellä ovat. Padovan yliopiston tutkija Sandro Mazzariolin mukaan eläinten on epäilty olevan raitadelfiinejä, mutta lajin tarkka tunnistaminen videosta on osoittautunut haastavaksi.