Uimisella monia terveyshyötyjä – tekee hyvää myös mielelle ja sielulle

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koronaviruksen leviämisestä uima-allasvesien kautta ei ole toistaiseksi ollut mitään näyttöä, minkä vuoksi uimahalleja onkin monin paikoin pystytty pitämään koronaviruspandemian aikana monin paikoin auki. Kesän lähestyessä mahdollisuudet uimiselle kasvavat entisestään kun myös järvivedet lämpenevät sen verran, että pidemmän matkan uimisesta tulee luonnossakin mahdollista.

Uimisella on monia terveyshyötyjä ihmisille, minkä vuoksi se on mainio liikuntamuoto. Uiminen on hyväksi sydämen terveydelle, keuhkoille ja verenkierrolle. Uimisessa tarvitaan myös monipuolisesti eri lihasryhmiä samaan aikaan, mikä tekee siitä loistavan kokovartalotreenin. Uiminen on myös nivelille hellävarainen liikuntamuoto, minkä vuoksi sitä voivat harrastaa kaikenikäiset ja -kokoiset.

Poosh-sivuston mukaan uiminen vapauttaa ihmisten kehossa hyvän olon hormonia, eli endorfiinia, minkä vuoksi se tekee hyvää myös ihmisten mielenterveydelle. Uiminen voi olla hyvin vapauttava kokemus ja toimia myös eräänlaisena meditaation muotona, koska vedessä ihminen on yksin omien ajatustensa kanssa. Vedessä kukaan ei voi häiritä sähköposteilla tai puheluilla, minkä vuoksi uidessa ihminen voi keskittyä omiin tuntemuksiinsa ja ajatuksiinsa tai olla ajattelematta mitään.