Kauppiaat kiittävät maskipakosta – muut rajoitukset arveluttavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaupan ala ei ole voinut lakiteknisistä syistä asettaa Suomen liikkeisiin maskipakkoa. Nyt hallituksen asettama pakko kuitenkin ylettyy myös kauppoihin ja yrittäjät kiittävät ratkaisusta. Valvonta kuitenkin tulee olla viranomaisten tehtävä.

– Kauppa toimii aktiivisesti yhteistyössä viranomaisten kanssa, mutta maskin käytön valvontaa ei voi ulkoistaa kaupoille. On tärkeää, että liikkumisrajoitteiden ja maskipakon valvontavastuu on yksiselitteisesti viranomaisilla, Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi sanoo.

Kaupan ala on äärimmäisen huolestunut liikkumisrajoituksista ja määräysten tulkitsemisesta välttämättömiin hyödykkeisiin liittyen. Erikoisliikkeet ovat olleet vaikeassa tilanteessa jo pitkään ja uudet ulkonaliikkumiskiellot iskevät jo nyt monin paikoin eloonjäämiskamppailua käyvään erikoiskauppaan. Kiviniemi muistuttaa, että rajoituksista kärsiville yrityksille tarvitaan pikaisesti tukea.