MaRa: ”Hotelleissa ei ole ollut tietääksemme yhtään koronavirustartuntaa”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkailuala on joutunut ravintola- ja kulttuurialan tavoin äärimmäiseen puristukseen koronaviruspandemian vuoksi. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry on nyt ottanut kantaa hotellimajoitusten ja vuokramökkien käyttämiseen liikkumisrajoitusten aikana.

MaRan viesti on, että rajoitukset eivät ole kilpailuneutraaleja. Järjestö muistuttaa, että ihmiset voisivat hakea ravintolasta vain ennakkoon tilaamansa annoksen, mutta samalla hän voisi käydä ilman ennakkotilausta Alkossa ja ostamassa ruoka-annoksen vähittäiskaupan buffetista.

– Näin rajut liikkumisrajoitukset ovat toimialan yrittäjille valtava pettymys. Hotelleissa on ollut koko koronapandemian ajan erittäin vähän asiakkaita. Suurimmat kärsijät ovat ulkomaalaisista asiakkaista eniten riippuvaiset pääkaupunkiseudun, Pohjois-Suomen ja itärajamme hotellit. Tiedossamme ei ole, että hotellien majoitustoiminnan yhteydessä olisi ollut yhtään tartuntaa. Erityisen raskas isku olisi, jos liikkumisrajoitukset tulisivat voimaan ennen pääsiäistä, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa.

Lappi kuitenkin myöntää, että nyt ei ole bilettämisen aika, eivätkä ihmiset saa kokoontua turhaan. Talvella on lukuisia koronavirustapauksia, jotka ovat saaneet alkunsa mökkibileistä. Juhlien aika on sitten, kun koronasta on päästy yli.