Upeaa! Ilpo-sääksi ylitti Välimeren onnistuneesti – lentää parhaillaan kohti Suomea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Petolintujen suojeluun, tiedottamiseen ja tutkimukseen keskittyvä Sääksisäätiö on tiedottanut Facebookissa, että keskuksen rengastamat sääkset ovat aloittaneet kotimatkan kohti Suomea talvilomaltaan. Linnut ovat viettäneet talven Afrikassa.

Kuva: Sääksisäätiö – Finnish Osprey Foundation

Yksi Sääksisäätiön seuraamista linnuista on Ilpo-niminen petolintu, joka on nyt suoriutunut lentomatkansa vaarallisimmista etapeista. Se on lentänyt Välimeren yli siten, että lähti vaativalle lennolle Algeriasta maanantaina iltapäivällä ja yöpyi välissä Mallorcan saarella. Se saapui viime yönä Ranskan rannikolle.

Säätiön GPS-paikantimen tietojen mukaan Ilpo starttasi Mallorcalta lentoon tiistaina kello 06:22 ja lensi puolille öin asti saavuttaen La Croix-Valmerin lomakeskuksen tienoon. Nyt lintu saa matkata turvallisessa Euroopan ilmatilassa.

https://www.facebook.com/saaksisaatio/posts/3796739037068746