Marsista löytyi erikoinen kivi – NASA julkaisi kuvan luotaimen löydöksestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA sai äskettäin laskettua vuosien odotuksen jälkeen Perseverance-luotaimen Marsin pinnalle. Sittemmin luotain on tuottanut runsaasti kiinnostavaa materiaalia tutkijoiden käyttöön. Nyt NASA on julkaissut Perseverancen havaitseman löydöksen, jota se on heti tuoreeltaan kuvannut ja tutkinut tarkemmin.

Twitterissä julkaistussa kuvassa tarkkasilmäinen voi nähdä vihertävän kiven keskiosassa sarjan pieniä laserilla tehtyjä reikiä, jotka ovat syntyneet luotaimen tutkiessa kiveä. Löydös on noin 15 senttimetriä pitkä. Samalla NASA vahvisti, että Perseverancen mukanaan kantama maailman ensimmäinen avaruushelikopteri valmistautuu parhaillaan käyttöön. Tulevaisuudessa Marsin pintaa voidaan tutkia myös ilmasta käsin ja tehdä pidempiä siirtymiä nopeasti.