Hurja koostevideo – kuorma-autojen hätäramppi pelastaa ihmishenkiä

Autot · Tim Isokivi

Auton jarrujen pettämisellä voi olla kovissa vauhdeissa kohtalokkaat seuraukset. Vielä vaarallisemmaksi tilanne voi käydä, mikäli kuljettajan alla oleva ajoneuvo sattuu olemaan valtavan kokoinen kuorma-auto.

Kuorma-autojen jarruvikojen aiheuttamia vaaratilanteita pyritään eri puolilla maailmaa ehkäisemään erityisillä hätärampeilla. Ramppi johtaa pitkälle, hiekalla tai soralla peitetylle kaistalle. Sen on tarkoitus hidastaa ajoneuvon nopeutta alamäessä kunnes vaaratilanne on ohi.

Tuoreella viraalivideolla esitellään hätäramppien tehokkuutta. Siinä nähdään kooste lukuisista tilanteissa, joissa suuremmilta onnettomuuksilta on onnistuttu välttymään ohjaamalla jarruvikainen kuorma-auto hätätilanteisiin tarkoitetulle kaistalle. Suurikokoisimmatkin ajoneuvot pysähtyvät lopulta ramppien ansiosta hiekan vain pöllytessä niiden renkaiden alla.