Venäjä kehitti koronavirusrokotteen eläimille – ensimmäisenä maailmassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WHO nuhteli äsken Eurooppaa liian hitaasta rokotustahdista koronavirusta vastaan. Nyt uutisissa kerrotaan, että Venäjällä aloitetaan huhtikuussa jopa eläinten rokottamiset.

Venäjältä kerrotaan, että maa on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa eläimille tarkoitetun koronavirusrokotteen. Tuoreiden tutkimusten mukaan koronavirus on tarttunut ihmisistä lemmikkieläimiin, kuten kissoihin ja koiriin. Myös minkkitarhoilta on löydetty koronavirustartuntoja.

Olettamuksena on, että koronavirus on tarttunut ihmisiin alunperin Kiinan toreilla myydyistä villieläimistä, joten ei ole kaukaa haettua, että se voi tarttua myös lajista toiseen. Venäjän viranomaisten mukaan eläinten rokottaminen on tärkeää, jotta viruksesta ei synny uudenlaisia ja vaarallisia mutaatioita. Eläimille tarkoitetun koronavirusrokotteen massavalmistus alkaa huhtikuun aikana. Sitä käytetään todennäköisesti pääasiassa maataloudessa.