Euroopan avaruusjärjestö etsii naisia astronauteiksi – suomalaisetkin voivat lähettää hakemuksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Euroopan avaruusjärjestö ESA on julkaissut työpaikkailmoituksen, jossa haetaan naisia astronauteiksi. Hakuaika alkoi tällä viikolla ja päättyy 28. toukokuuta. Tavoitteena on lisätä sukupuolten monimuotoisuutta.

Hakijoilla tulee olla ylempi korkeakoulututkinto luonnontieteissä, lääketieteessä, teknilliseltä alalta, matematiikasta tai tietojenkäsittelystä. Lisäksi astronautiksi haaveilevilla tulee olla työhön soveltuvia ominaisuuksia, kuten erinomainen fysiikka. Työ vaatii pitkiä aikoja poissa kotoa.

Tehtävään palkataan yhteensä 4-6 vakituista astronauttia sekä useita määräaikaisia. Avaruustyö on yksi maailman vaativimmista. Se asettaa keholle lukuisia terveyttä alentavia uhkia, ESA muistuttaa.