1,4 miljoonan suomalaisen Facebook-käyttäjän tiedot hakkeroitu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on joutunut vakavan tietomurron kohteeksi. Peräti 533 miljoonan käyttäjän tiedot ovat päätyneet siinä vääriin käsiin, ja joukossa on noin 1,4 miljoonan suomalaisen käyttäjän tiedot. Asiasta kertoi Twitterissä Petteri Järvinen, joka löysi tietojen joukosta myös omia henkilökohtaisia tietojaan.

Järvisen tiedoista oli vuotanut nimi, kotikaupunki ja puhelinnumero. Hänen mukaansa joukossa on 664 794 suomalaista miestä ja 544 908 suomalaista naista, ja osalta tieto sukupuolesta puuttuu. Sähköpostiosoitteita suomalaisilta käyttäjiltä löytyi vain 12 440 kappaletta. Vuotoa kuvaillaan sosiaalisessa mediassa maailman suurimmaksi puhelinluetteloksi, ja joukossa on varmasti monia salaisiakin puhelinnumeroita. Suomalaisia käyttäjiä mukana on 1 381 569 kappaletta.

Muiden raporttien mukaan Facebookista on vuotanut 533 miljoonan käyttäjän tiedot, joissa ovat mukana käyttäjän puhelinnumero, käyttäjätunnus, koko nimi, kotipaikka, edellinen kotipaikka, syntymäpäivä, sähköposti, tilin perustamispäivä, suhdestatus ja esittelyteksti. Verkossa leviää parhaillaan myös kuvakaappauksia tällaisista tiedoista.

Tämän hetken tietojen mukaan Facebookin tietovuodossa ei ole päätynyt vääriin käsiin esimerkiksi salasanoja, joten tässä vaiheessa ei ole välttämätöntä vaihtaa salasanoja. Joka tapauksessa niitä on kuitenkin paikallaan ajoittain vaihtaa, sillä esimerkiksi sosiaalisen median palveluissa monet käyttävät yhä vuosia vanhoja salasanoja.