Huonoja uutisia Playstation 3, PSP ja PS Vita -pelaajille – Sony sulkee pelien kauppapaikan

Digi Pelit · Tim Isokivi

Playstation 3 -laitetta sekä PSP ja PS Vita -käsikonsoleita edelleen käyttäville on tiedossa huonoja uutisia. Uusien pelien ja sovellusten hankkiminen laitteille tulee hankaloitumaan merkittävästi Sonyn tuoreen päätöksen myötä.

Sony on ilmoittanut sulkevansa digitaalisen Playstation Store -kauppapaikan Playstation 3, Playstation Portablen ja Playstation Vitan osalta. Playstation 3 ja Playstation Portable -kauppapaikat suljetaan 2. heinäkuuta 2021. Playstation Vita -kauppapaikka puolestaan lopettaa toimintansa 27. elokuuta.

Sonyn mukaan kaikkien kolmen konsolin käyttäjät voivat kauppapaikkojen sulkemisen jälkeenkin ladata uudelleen ja pelata jo ostamiaan pelejä ja muuta sisältöä. Playstation 3 ilmestyi markkinoille vuonna 2006, PSP puolestaan vuonna 2004 ja Vita vuonna 2011. Viime vuonna Sony lanseerasi tuoreen Playstation 5 -konsolinsa, jota kaikki halukkaat eivät tosin ole edelleen saaneet toimitusongelmien vuoksi.