Liikunta pidentää elinikää – ja vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liikunnan tiedetään vaikuttavan ihmisten terveyteen positiivisesti. Nyt tutkijat ovat saaneet uutta tarkempaa tietoa myös siitä, miten negatiivisella tavalla passiivisuus ja liikunnan puute vaikuttavat ihmisiin ja ovat osallisina myös ennenaikaisissa kuolemissa.

Tutkijat ovat saaneet selville, että etenkin rikkaissa hyvinvointivaltioissa liikunnan puute on suoraan ollut yksi tekijä, joka on vaikuttanut ihmisten ennenaikaisiin kuolemiin. Yksi yhdestätoista kuolemasta johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että henkilöt ovat olleet passiivisia eivätkä ole liikkuneet tarpeeksi.

Daily Mail -sivusto kertoi Louisianassa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin useiden kuolemaan johtaneiden tapausten olevan kytköksissä siihen, että ihminen ei liikkunut tarpeeksi. Liikunnan puute altistaa ihmisiä sydän- ja verisuonitaudeille, aivoinfarkteille, verenpainetaudeille, kakkostyypin diabetekselle ja on tekijänä myös usean eri syövän synnyssä.