Tänään tv:ssä: Kummelin komediaklassikko

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään maanantaina televisiossa päästään hyppäämään hetkeksi 1990-luvun loppupuolen Kummeli-huumaan, kun ruuduissa nähdään yksi tuon ajan suosituimmista kotimaisista komedioista. Kummeli kultakuume -elokuva esitetään Nelosella kello 14.00 alkaen.

Komedia nousi ilmestymisvuonnaan katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi keräten yli 180 000 katsojaa. Se toi Jussi-ehdokkuudet Heikki Helalle vuoden parhaasta miessivuosasta ja Jaana Arolle puvustuksesta. Siinä Elmeri Hautamäki (Heikki Silvennoinen) pakenee mielisairaalasta yhdessä hoitajansa (Heikki Hela) kanssa etsimään isänsä Lappiin kätkemää kulta-aarretta.

Matti Grönbergin ohjaaman elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Mari Turunen, Kari Hietalahti, Jukka Puotila, Aake Kalliala ja Vesa Vierikko.