Rokotuksen saanut hoitaja sairastui koronavirukseen Australiassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koronavirusrokotteet vaativat aikaa ja tehostusta saavuttaakseen täyden vastustuskykynsä. Nyt australialainen sairaanhoitaja on sairastunut koronavirukseen, vaikka hän on saanut sitä vastaan rokotteen. Virustartunta tapahtui alle viikko rokotuksen saamisen jälkeen.

Daily Mailin artikkelin mukaan rokote vaatii viikon vaikutusajan, ennen kuin se on muodostanut vastustuskyvyn ihmisen elimistöön.

Hoitaja sai tartunnan lähipiiriltään. Kerroimme aiemmin, että mikäli henkilö on sairastanut koronaviruksen ja hän saa myös rokotteen, nousee hänen vastustuskykynsä kuusinkertaiseksi muihin verrattuna.

Virukset muuttavat jatkuvasti muotoaan. Tästä syystä esimerkiksi kausi-influenssa rokotteita joudutaan kehittelemään jaktuvasti viruskantojen muuttuessa. Sama pätee koronavirukseen.