Poliisit hakkeroivat rikollisten viestijärjestelmän – takavarikoivat pian lähes 28 tonnia kokaiinia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Belgian poliisi on ilmoittanut takavarikoineensa lähes 28 tonnin edestä kokaiinia helmikuusta lähtien. Viranomaiset pääsivät huumeiden jäljille soluttauduttuaan rikollisten suosimaan Sky ECC -viestijärjestelmään.

Sky ECC -viestisovellusta on käytetty muun muassa huumekaupassa, sillä se on päästä päähän salattu. Taannoin Belgian poliisin asiantuntijat pääsivät kuitenkin käsiksi viestijärjestelmän salattuihin viesteihin. CNN-uutissivuston mukaan viranomaisille aukesi tämän myötä tietoja maahan suunnitelluista kokaiinikuljetuksista.

Belgian poliisi on 20. helmikuuta lähtien takavarikoinut yhteensä 27,6 tonnia kokaiinia Antwerpenin satamassa. Pelkästään 2.-3. huhtikuuta välisenä yönä viranomaisten haaviin päätyi ennätysmäärä, lähes 11 tonnia huumeita. Viestijärjestelmään soluttautumisen myötä takavarikoidun kokaiinin arvo olisi poliisin mukaan ollut katukaupassa noin 1,4 miljardia euroa.