Samaan aikaan Teksasissa – ihmiset pääsivät viimein baareihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutistoimisto AFP on julkaissut videon onnellisesta väestä, joka on päässyt nauttimaan normaalista elämästä ystäviensä kanssa Yhdysvaltojen Teksasissa. Ihmiset ovat kerääntyneet houstonilaisen ravintolan suojiin nauttimaan sosiaalisesta elämästä.

– Tuntuu upealta nähdä ihmisten kasvot. Hymyä ei voi erottaa kasvomaskien takaa, kertoo Houstonissa vieraileva Tom Williams onnellisena.

Koronaviruspandemia on pakottanut ihmisiä eristäytymään. Työpaikat ovat kotona ja liikkumista on rajoitettu. Sosiaaliset kontaktit saattavat rajoittua ainoastaan puhelimen tai tietokoneen ruudulle. Yksinäisyys on lisääntynyt kaikissa yhteiskunta- ja ikäluokissa ja se vaikuttaa monin eri tavoin terveyteen. Yksinäisyys nostaa stressitasoa, joka taas lisää sairastumisriskiä. Yksinäisyys on yhteydessä muun muassa mielenterveys- ja päihdeongelmiin.