Polkupyörävaras väsähti kesken keikan Lapissa – poliisi herätti ja vei kaltereiden taakse

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kevät herättelee polkupyörävarkaat aiempaa aktiivisemmaksi. Nyt Pohjois-Suomessa rikoskeikalla ollut varas ei kuitenkaan jaksanut hoitaa rikostaan loppuun. Poliisi kertoo asiasta huvittuneeseen sävyyn.

– Perjantaina hätäkeskukseen ilmoitettiin mahdollisesta polkupyörävarkaasta Korkalovaarassa. Partion saapuessa paikalle oli ilmeisen väsynyt kohdehenkilö yllättäen nukahtanut anastettujen polkupyörien päälle. Kaikkiaan epäillyn hallusta löydettiin lopulta kolme varastettua polkupyörää, Lapin poliisista kerrotaan.

Fillarivaras toimitettiin poliisivankilaan. Hän joutui lepäämään siellä yön yli. Polkupyörät on syytä pitää vajoissa lukittuna tai kantaa suosiolla yöksi omaan kotiin. Viime vuonna varastettiin ennätysmäärä polkupyöriä Suomessa.